Ik spreek uit ervaring

‘Dit gun ik iedereen’, was wat ik dacht na een coachingstraject te hebben doorlopen. Ik vond het zo waardevol om mezelf beter te leren kennen en daarmee te ontdekken wat ik nu echt wil in het leven. Ik kan oprecht zeggen dat het mij heeft geholpen om een gelukkiger mens te worden.

Dit ben ik

De ‘ik’ in dit verhaal ben ik, Evelien Hofstee. Vrouw van Bas en moeder van drie geweldige kids: Hidde, Pepijn en Fiene.

Samen wonen we in Zwolle, van waaruit ik ook mijn coachpraktijk run. Dat doe ik vanuit de overtuiging dat we op deze wereld zijn om ‘iets te doen’. Dat iedereen een uniek talent heeft dat hij kan inzetten voor zijn persoonlijke missie. Ik help jou graag om jouw talenten te ontdekken en de handvatten te geven om jezelf als persoon te blijven ontwikkelen.

Mijn weg naar een coachingspraktijk

Verbindingen leggen

Mijn kracht ligt in communicatie. Al bij mijn studiekeuze was dat helder, maar ging ik het inzetten in de hulpverlening of toch in bestuurskunde? Het werd Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Het leverde me een mooie baan op als beleidsmedewerker in het sociale domein, bij de gemeente Emmen. Een leerzame tijd waarin ik mijn vermogen om verbindingen te leggen zeker kon inzetten. Het leidde alleen nog niet tot de voldoening waar ik naar op zoek was.

Balans vinden

De zwangerschap van onze eerste was een belangrijk kantelmoment. Ik wist; mijn kinderen en man zijn het waardevolste in mijn leven. De juiste balans vinden met al het andere wat ik doe -van vrijwilligerswerk tot het onderhouden van m’n sociale contacten- is voor mij erg belangrijk. Daarom koos ik ervoor om te stoppen met werken. Vanaf dat punt was er een droom: een eigen coachpraktijk.

Waardevolle diepgang

Die keuze om een coachpraktijk te starten, was de bevestiging van mijn langdurig sluimerende wens om mensen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. En wanneer iets waardevol voor mij is, ga ik er met hart en ziel voor. Ik volgde de opleiding voor life en loopbaancoaching en begon vanuit de opleiding met het coachen van mensen. Dat gaf me de diepgang waar ik naar zocht.

Blijven ontwikkelen

Ook nu blijf ik mezelf ontwikkelen om anderen te helpen ontdekken hoe ze meer diepgang, voldoening en zingeving bereiken. Ik blijf op de hoogte door vakliteratuur te lezen, na- en bijscholingen te volgen en deel te nemen aan een intervisiegroep. Toch verwonder ik mij het meest over de kennis die ik elke keer weer in gesprek met andere mensen opdoe. Kennis die ik ook wil doorgeven in de vorm van trainingen. Daar kijk ik naar uit!

 • Evelien creëerde een prettige sfeer waardoor ik me thuis voelde. Het warme kopje thee en haar uitstraling nodigden me uit om een goed gesprek te beginnen. Als ik mijn verhaal vertel helpt ze me bij mijn zelfreflectie. Ik voel me door haar begrepen en geholpen.

  Trista Prosman
  Trista Prosman
 • Als coach creëert ze een prettige sfeer om in te praten. Ze zet me aan het denken.

  Marinka Riekwel-Hoekman
  Marinka Riekwel-Hoekman
 • Het grootste talent van Evelien is dat ze me echt het gevoel geeft dat ik gehoord word.

  Loussanna Koenen-Mulder
  Loussanna Koenen-Mulder

Wie ben ik?

Om een indruk te geven:

 • Ik ben een open boek. What you see is what you get.
 • Mensen noemen me toegankelijk en betrokken, met pit.
 • Oprecht zijn vind ik erg belangrijk. Ik wil dicht bij mezelf blijven, ondanks alles wat anderen zeggen.
 • Ik ben een optimist. Van jongs af aan is mij geleerd dat er altijd een oplossing is als je deze zelf creëert.
 • Autonomie is voor mij belangrijk. Ik wil zelf kiezen wat en wanneer ik het doe.
 • Bovenal ben ik een dankbaar mens. Dankbaar zijn heeft mij veel geluk gebracht.

Wie ben jij?

Nu je een indruk hebt gekregen van wie ik ben, ben ik nog nieuwsgieriger geworden naar jou. Wie ben jij? Wat wil jij in het leven? Wat vind je belangrijk? Best lastige vragen, toch? Als je hulp nodig hebt om inzicht te krijgen in wie je bent en wat je werkelijk wilt, neem dan eens contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.