Stop de tijd

Hoeraa!! Fiene wordt 4 jaar. Vanaf maandag krijg ik in één klap zeeen van tijd. De afgelopen negen jaar stond in het teken van spuitbroeken, flesjes, eerste tandjes, eerste stapjes, leren fietsen met en daarna zonder zijwieltjes. De jaren zijn voorbij gevlogen!! Stop de tijd! Nu ze nog knuffels en kusjes willen voor het slapen gaan. Dat ik ze nog lekker in mag stoppen of dat ze stiekem nog in mijn bed komen kruipen als ze een nachtmerrie hebben. En dan nu is onze jongste telg klaar voor de basisschool. Een hoofdstuk wordt afgesloten en een nieuw hoofdstuk begint. De afgelopen week mocht zij een paar keer wennen. Maar moeders ook! Wat ga ik straks doen met mijn tijd?

 

TIJD VULT ZICH VANZELF

Iemand zei laatst tegen mij, “die tijd vult zich vanzelf”. Maar ik wil niet dat die tijd zich vanzelf vult, ik wil dat ik hem invul. Ik wil mijn tijd besteden aan de dingen die écht belangrijk voor mij zijn (en niet aan de poes van de buren op instagram 😉 hoewel die erg lief en grappig is). Zonder dat je het in de gaten hebt kan je dag gevuld worden met 101 mailtjes, onverwachte belletjes, bezoekjes aan instagram of andere luttelige tijdrovende bezigheden, dat er geen tijd is besteed aan wat je eigenlijk had willen doen.

 

MAAK EEN KEUZE

Soms is het ook wel fijn dat je tijd vanzelf wordt gevuld, want dat hoef je zelf geen keuzes te maken. Je telefoon of mailbox beslist. Het is soms makkelijker om je mailbox te openen en 100 mailtjes te beantwoorden dan na te denken over complexere zaken. En zo is er weer een dag voorbij.

Neem even de tijd.

 

Stel jezelf de volgende vragen:

  1. Hoe wil ik dat mijn week eruit ziet?

Schrijf alle bezigheden op, zoals werk, sport, gezin, activiteiten van de kinderen etc.

 

  1. Waar wil ik (meer) tijd aan besteden?

Welke bezigheden hebben jouw prioriteit?

 

  1. En hoeveel tijd wil ik eraan besteden?

 

  1. Zijn er dingen die je kunt schrappen?

 

  1. Heb ik ook lege tijdsvlakken in mijn planning?

En doe het! Je zult merken dat je meer voldoening haalt uit je dag.

In mijn BLOG Help, ik kan niet kiezen, geef ik tips hoe je kunt leven naar je waarden die je helpen bij het maken van keuzes in je tijdsbesteding.

 

JIJ BESLIST

Het feit is, er zitten 24 in één dag, je kunt geen extra uren erin proppen of uren opsparen om de volgende dag te ‘gebruiken’. Zorg dat jij beslist hoe je dag en week verloopt, en niet je telefoon. Laat je niet afleiden. Zet alle bliebjes uit en focus op dat wat je wil doen.

 

Wil jij ontdekken wat je nu écht wil? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.